A home office és én

A home office és én

31 March 2020

A jelenleg kialakult helyzetben sok szó esik a home office-ról. Az előnyei miatt sokak által mindig is vágyott lehetőség volt, de vajon valóban olyan „felhőtlen boldogságot” jelent, mint amilyennek hisszük? Hát, nem is tudom...  Nekem  sok munkámba, önelemzésbe és változtatásba került, hogy jó legyen itthonról dolgozni.

Read more
Te milyen régi-új vezető vagy?

Te milyen régi-új vezető vagy?

04 June 2020

Mostanában sokszor teszem fel a kérdést, milyen lesz a munkahelyi világunk a járvány után, hogyan fogunk dolgozni, milyenek lesznek a régi-új sikeres vezetők, mely vezetői készségek fognak kisebb, és melyek nagyobb hangsúlyt kapni. Biztos válaszaim nincsenek, de valamiféle irány talán látszik.
 

Read more
„Hogyan ne vezess home office-ban” kisokos

„Hogyan ne vezess home office-ban” kisokos

01 September 2020

Előző blog bejegyzésemben már megtalált a kontroll témája, és most egy másik aspektusból ismét találkoztam vele. Úgy látszik, dolgunk van egymással.

Az elmúlt hónapokban több coach kollégával beszélgettem és szinte mindegyikünk ugyan arra a megállapításra jutott. Ez idáig igen változatos témákon dolgoztunk főként multinacionális és KKV cégeknél dolgozó ügyfeleinkkel, azonban most, a home office szép(?) új világában, a coacheek jelentős részét egy téma szólítja meg: állás- vagy karrierváltás. Karrierváltást támogató szakemberként talán örülhetnék ennek, azonban nem ennyire egyértelmű a helyzet.
 

Read more
Álláskeresés, kapcsolati háló, ciki...

Álláskeresés, kapcsolati háló, ciki...

30 September 2020

Az utóbbi időben jelentősen megnövekedett a karrier tanácsadásaim száma. Mit takar a karrier tanácsadás? Figyelemfelkeltő CV megírását, a tömegből kitűnő LinkedIn profil kialakítását, akár a legfurcsább állásinterjú kérdésekre adandó „jó” válaszok átbeszélését, a fizetési igény meghatározását és persze ennek az írásnak a témáját, hogy hol is keressük (a leghatékonyabban) azt a bizonyos álomállást.

 

Read more
Önéletrajzot írni mindenki tud, vagy mégsem?

Önéletrajzot írni mindenki tud, vagy mégsem?

03 November 2020

Ha az álláskeresés kapcsán sokat hallom, hogy ezt mindenki meg tudja csinálni, akkor az önéletrajzírást illetően még többször. Mert mi lehet ebben a nagy ügy? Hacsak nem pályakezdő vagy, egyszer régen már te is írtál egy CV-t, azt csak fel kell frissíteni egy kicsit. A Google számtalan találatot dob ki, milyen egy „jó” önéletrajz, rengeteg stílus, sablon van fent a neten, és a feltöltött adatokból különböző CV író programok el is készítik az önéletrajzodat. Sőt, megkérheted a barátodat, hogy küldje át az övét, amivel a múltkor megkapta azt a csodás állást. Neked csak ki kell tölteni a rád vonatkozó részekkel és már kész is!
Mit veszítesz így?

Read more
Mi a kockázata annak, ha téged vesznek fel a pozícióra?

Mi a kockázata annak, ha téged vesznek fel a pozícióra?

01 December 2020

Egyik ügyfelem a következő problémával érkezett hozzám nemrég. „Valamit nem jól csinálok az álláskeresés során. Sok állást megpályázok, behívnak állásinterjúkra, azonban a második körös interjúkra szinte soha nem jutok el.  Pedig a karrierem során már jó pár alkalommal interjúztam, én magam is sokakat interjúztattam, tudom, mit, hogyan kell csinálni.” Mikor átbeszéltük a „mit, hogyant”, a következőkre derült fény: az állásváltással kapcsolatos motivációjaként azt fogalmazta meg, nem szeret együttdolgozni jelenlegi főnökével, amikor a munkatapasztalatáról kérdezték felsorolta a különböző pozícióiban elvégzett feladatait, és amikor például azt kérdezték tőle, hogyan kezeli a kudarcot, elmondta, hogy mivel maximalista ember, nagyon nehezen viseli.
Első ránézésre úgy tűnhet, rendben vannak ezek a válaszok, de ezeknél sokkal jobb válaszokat is lehet adni.

Read more
Karrier tanácsadás, karrier coaching (és egy kis terápia…)

Karrier tanácsadás, karrier coaching (és egy kis terápia…)

04 January 2021

Coachként és tanácsadóként sokszor tapasztalom, hogy nagy a kavarodás ezzel a két fogalommal kapcsolatban. A tanácsadást talán sokan ismeritek, a coachingot azonban nehezebb definiálni és azt hiszem, ez is azok közé a dolgok közé tartozik, amit ha az ember nem próbál ki, nem kaphat róla teljes képet.
 

Read more
A fejvadász - nem a Szárnyas…

A fejvadász - nem a Szárnyas…

01 February 2021

2005 óta foglalkozom fejvadászattal, egész pontosan vezetőkiválasztással. Nem, nem közveszélyes körözött bűnözőket vadászok le jó pénzért, hanem közép- és felsővezetőket keresek leginkább multinacionális cégek számára. Itt máris szeretnék eloszlatni egy tévhitet: a fejvadász nem álláskeresőknek segít állást találni, hanem cégeknek segít megtalálni a legmegfelelőbb új munkatársat. Akkor mégis miért jó Neked, ha ismersz fejvadászt?

Read more
Bátor énmárkázás coachinggal

Bátor énmárkázás coachinggal

01 March 2021

Minden vezetőnek van egy saját énmárkája, amelyen keményen dolgozott, hogy figyelemfelkeltő legyen. De mi van akkor, amikor meg akarod változtatni a magadról kialakított képet?

Read more
Bakot lőni tudni kell

Bakot lőni tudni kell

01 April 2021

Ahányan vagyunk, annyi féle módon látunk egy-egy helyzetet. Nincs ez másként a hibázás feldolgozásával sem. Az eltérések abból eredhetnek a munkahelyen, hogy az eredményeket máshogy látod vezetőként és máshogy látja a beosztottad. Ami a beosztottad számára megfelelő, az szerinted további munkát igényelhet.  A csapatod tagjai szintén más-más módon kezelhetik a hibázását.  A különbségek mind a két esetben oda vezethetnek, hogy ez eltérő kudarc kezelési stratégiák akadályozhatják a sikeres karrier út kialakítását. Így elengedhetetlen, hogy a vezetőként kiismerd magad a hibázók típusai között és kezelni tudd őket, akár alárendelt, akár mellérendelt munkahelyi kapcsolatokról van szó.
 

Read more
Éjjeli halogatás

Éjjeli halogatás

03 May 2021

Az időgazdálkodás témája fontosabb, mint valaha.  A járványhelyzetben egyszerre próbálunk megfelelni a munkahelyünkön vagy a saját cégünkben, anyaként, apaként, felességként, férjként, a gyermekünk tanítójaként és még számos egyéb szerepben. Kulcsfontosságú, hogy jól beosszuk a nap 24 óráját, főként, ha azt szeretnénk, hogy magunkra, töltődésre is jusson idő. Azonban az énidőt könnyű összekeverni a halogatással, illetve annak egy izgalmas, nekem ez idáig ismeretlen fajtájával, a „revenge bedtime proscrastination”-nel. 
 

Read more
Azért élsz, hogy dolgozz, vagy azért dolgozol, hogy élj?

Azért élsz, hogy dolgozz, vagy azért dolgozol, hogy élj?

02 June 2021

Ha azért élsz, hogy dolgozz, a szenvedélyed megszállottságba fordulhat át, túl sok időt és energiát töltesz a munkáddal és a munka-magánélet egyensúlyod felborul. Ha azért dolgozol, hogy élj, elmulasztod az elégedettség, kiteljesedés érzését, amelyeket egy értékes és jelentőségteljes karrier út kínálni tud.
Az ideális munka-magánélet egyensúly megteremtése nemcsak arról szól, hogy jól osztod be az idődet, hanem arról is, hogy a fókuszodat, az energiádat is megfelelően allokálod.
 

Read more
Hogy vagy? - Jól.

Hogy vagy? - Jól.

01 July 2021

Amikor megkérdezem az ügyfeleimet, hogy vannak, sokszor érkezik a fenti válasz. Ezt egyrészt betudom a rohanó világunknak, másrészt azonban sokunknak nincsenek megfelelő szavai az érzéseink kifejezésére. Az érzelmeink pontos meghatározásának a képessége az érzelmi intelligenciánk (EQ) része. Egy neves amerikai executive coach 850! szót (érzéseket, hangulatokat, szomatikus tüneteket) gyűjtött össze arra, hogy meg tudjuk fogalmazni, hogy vagyunk.
 

Read more
A nemet mondás művészete

A nemet mondás művészete

02 August 2021

Amikor vezető ügyfeleim a kiégés témájával érkeznek hozzám coachingba, sok esetben kiderül, hogy a nemet mondás képtelenségének nagy szerepe van abban, hogy eljutottak idáig, vagy éppen vészesen a kiégés felé tartanak.  Angolul „people pleaser”-nek hívják azokat az embereket, akik nem tudnak nemet mondani. Találónak tartom ezt a kifejezést, mert ha szinte soha nem mondasz nemet, akkor fontosabb számodra a mások öröme, elismerése és megbecsülése, a másoknak való megfelelés, mint a saját jólléted. Holott ezeket te is megadhatod magadnak.
 

Read more
Amit most ősszel megtehetsz, ne halaszd januárra!

Amit most ősszel megtehetsz, ne halaszd januárra!

06 September 2021

Legtöbbünk már túl van a nyaraláson és újra belevetette magát a munkába, vagy csak vettette volna, mert igazából semmi kedve nincs ismét dolgozni. Ha ez egy múló rossz hangulat, nincs mit tenni, mint kivárni, hogy jobb kedvre derülj, azonban ha már régóta téma nálad, hogy nem szereted a munkádat és váltani szeretnél, érdemes mélyebben foglalkozni az üggyel. Ha munkahely- vagy karrierváltáson gondolkodsz, az ősz tökéletes időpont arra, hogy elkezd az előkészületeket és így januárban (igen, januárban, nem elírás) már olyan új munkahelyen kezd az évet, amelyet szeretsz, és az anyagiakon kívül sok egyéb szempontból is megfelelő a számodra.
 

Read more
Egy dolog biztos: a bizonytalansággal járó változás

Egy dolog biztos: a bizonytalansággal járó változás

04 October 2021

Talán soha nem kellett még akkora bizonytalansággal szembenéznünk, mint most.  A járványhelyzetnek köszönhetően az egész világunk változik, legyen szó a magánéletünkről vagy a munkánkról.  Vannak, akik mindig kristálytisztán látták maguk előtt a következő karrierlépésüket, a legtöbbek számára azonban árnyaltabb a kép. Bármelyik tábort is erősítettük a múltban, jelenleg mindenkinél felerősödhet a jövőbeni munkalehetőségeivel kapcsolatos bizonytalanság, és az abból fakadó aggodalom, szorongás. Ez kényelmetlen, sőt bénító érzés lehet, azonban hozzájárulhat a tisztánlátáshoz!
 

Read more
Mentális fitnesz

Mentális fitnesz

02 November 2021

Bár most lényegesen kevesebbet repülünk, mindannyian emlékszünk rá, amikor a stewardess arra kért bennünket, hogy vészhelyzet esetén először mi magunk vegyük fel az oxigén maszkot és ezután segítsünk másoknak. Ezt akkor is érdemes szem előtt tartani, amikor vezetőként a pandémiával kell megküzdenünk. Nagyon fontos, hogy jól ismerjük magunkat, befelé figyeljünk és törődjünk magunkkal. Mert ha mi nem vagyunk rendben, a csapatunk sem lesz.
 

Read more
Az önbizalom, a karrierváltás és a kőkupac

Az önbizalom, a karrierváltás és a kőkupac

01 December 2021

Minap egy Egyesült Államok béli neves executive coach egyik feladatáról olvastam, amelyet felsővezető ügyfeleinek szokott adni, akik önbizalom növelés témájával fordulnak hozzá. Karrier coachként leginkább karrierváltásban támogatom vezető ügyfeleimet, akik változatos kihívásokkal érkeznek hozzám: nem tudják, mivel foglalkoznának szívesen, vagy éppen túl sok ötletük van, és nem tudnak választani, vagy nincsenek vele tisztában, hogy képességeikhez, készségeikhez milyen új szakma passzolna a legjobban. De bármivel is érkeznek, az esetek nagy többségében az elakadásuk gyökere az önbizalomhiány.

Read more
Új év, új munka?

Új év, új munka?

04 January 2022

Év végén szinte mindannyian fogadalmat teszünk, mit, hogyan fogunk máshogyan csinálni jövőre. Ha 2022-re a fogadalmad egy új állás vagy karrierváltás, a következő checklisttel bebiztosíthatod, hogy ez ne csak álom legyen, amitől februárra már a kedved is elmegy, és hogy elkerüld a visszautasítások és csalódások özönét.
 

Read more
Hogyan kezeld (jól) a konfliktust

Hogyan kezeld (jól) a konfliktust

01 March 2022

Coachingban gyakran találkozunk a konfliktuskezelés témájával és az utóbbi időben még inkább azt tapasztaljuk, hogy igen nagy szükség is van arra, hogy erről beszéljünk. Talán elfáradtunk és ingerlékenyebbé váltunk a járvány sokadik hónapjában, a szomszédban zajló méltatlan háború szintén feszülté tesz minket, ezért egyre nehezebb megfelelő módón kezelni a nézeteltéréseket akár otthon, akár a munkahelyen. Az erőszakmentes kommunikáció együttérzésen alapul így segítve a bennük szereplők önbecsülésének fenntartását és növelését és a kapcsolatuk elmélyülését. Érdemes rászánnunk néhány percet a következő lépések átgondolására, hogy nyugodt körülmények között hatékonyan tudjuk a konfliktusainkat rendezni.
 

Read more
Sorry!

Sorry!

04 April 2022

Amint a gyerekek beszélni tudnak, megtanítjuk őket bocsánatot kérni. De vajon mi, felnőttek tudunk jól bocsánatot kérni és kérünk elégszer? A bocsánatkérés nagyon fontos, de alulértékelt az üzleti világban. Az őszinte „Bocsánat!” vezetői én-márkádat, rezilienciádat és mentális fittségedet építheti és csapatod elköteleződését és bizalmát növelheti. 
 

Read more
Mit nyersz a coachinggal?

Mit nyersz a coachinggal?

03 May 2022

Hogy hogyan mérjük a coaching megtérülését, ROI-át (Return on Investment) egyik kedvenc témám. A cégek sokat költenek coachingra, vagy akár magánemberként Te is kifizethetsz több tízezer forintot egy folyamatért, így nem mindegy, mit kapsz cserébe. Coachként számomra is fontos, milyen érvekkel állhatok a cégvezetők elé, amelyek alátámasztják a coaching hasznosságát. 

Read more
A komfortzónádon túl

A komfortzónádon túl

01 June 2022

Számtalanszor hallottad már, hogy hasznos kilépned a komfortzónádból, mert így érhetsz el változást, fejlődést. Sokaknak nehéz például a szociális hálójuktól segítséget kérni álláskeresés során, vagy nehéz beszélgetést lebonyolítaniuk a főnökükkel vagy beosztottjukkal, vagy akár otthon a párjukkal. Azonban arról keveset hallani, pontosan hogyan lehet kilépni a komfortzónából. A „vegyél egy nagy levegőt” és „szedd össze a bátorságodat és hajrá!” tanácsoknál többre lesz szükséged, hogy ne hátrálj meg.
 

Read more
Nyaralni mentünk

Nyaralni mentünk

02 July 2022

Mert az is kell. 

Read more
Kellemetlen beszélgetések

Kellemetlen beszélgetések

02 September 2022

Az olyan beszélgetések, amelyek például beosztottad teljesítményéről, szakmai fejlődéséről vagy a karrier útjáról szólnak érzelemmel telítettek lehetnek. Lehet, hogy ezt vezetőként mindenképpen el szeretnéd kerülni, mert kellemetlen helyzetbe kerülhetsz. Több milliárd forintos büdzséért való felelőségvállalás nem okoz gondot, azonban egy beosztott heves érzelmi reakciójának a kezelése, vagy akár viselése, szorongást válthat ki benned. De milyen ára van annak, ha elkerülöd ezeket a beszélgetéseket?

Read more
Kemény feladat: soft skilljeink fejlesztése

Kemény feladat: soft skilljeink fejlesztése

02 October 2022

Már biztosan te is halottál az érzelemi intelligenciáról (EQ). Arról a képességről, ahogyan kezeled és szabályozod érzelmeidet és hogy ez hogyan tesz téged még jobb vezetővé. Az érzelmi intelligencia nélkülözhetetlen soft skill.
 

Read more
Állásinterjú utáni to-do listád

Állásinterjú utáni to-do listád

03 November 2022

Aki a jövő évet új munkahelyen szeretné kezdeni, annak legkésőbb novemberben neki kell gyürkőznie az álláskeresésnek. A kiválasztási folyamatok több hónapot is igénybe vehetnek és egyáltalán nem biztos, hogy az első megpályázott állást meg is fogod kapni. Nagy valószínűséggel jó pár helyre szükséges lesz elküldened az önéletrajzodat és sokszor visszautasítanak majd. De mit tudsz tenni annak érdekében, hogyha már létrejött az állásinterjú, megkapd a munkát?
 

Read more
Munkahelyváltás - Passzol hozzád a vállalati kultúra?

Munkahelyváltás - Passzol hozzád a vállalati kultúra?

02 December 2022

Amikor állást váltasz és csatlakozol egy másik céghez több szempont alapján döntesz. Többek között mennyire motiváló, kihívás a feladatkör, van-e fejlődési, tanulási lehetőség, megvan-e a „kémia” a közvetlen felettessel, csapatoddal, milyenek a jövőbeli perspektívák, milyen a vállalati kultúra és a kompenzáció. Mikor a vállalati kultúrára gondolsz, tudod, hogy pontosan mikre szükséges odafigyelned?
 

Read more
Fogadom

Fogadom

04 January 2023

Újévkor legtöbben megfogadunk valamit, sokan „mindent is”. A rutinosak azonban tudják, hogy töredéket tartjuk be ezeknek a fogadalmaknak, vagy akár semelyiket sem. Ha januárban nagy elánnal neki is ugrunk a megvalósításnak, februárra-márciusra már ki is fújt a lendület. Az alábbi praktikák új lökést adhatnak az újévi fogadalmaid megvalósításának.
 

Read more
Hogyan működik a hibrid munkavégzés?

Hogyan működik a hibrid munkavégzés?

07 February 2023

Közel három évvel a Covid járvány kitörése után a vállalatok számára a hibrid munkavégzés tűnik az új normának. Világszerte számos kutatás készül arról, hogy hány napot szükséges az irodában töltenünk, hányat otthon, melyik megoldással lehet a legnagyobb hatékonyságot elérni.  
 

Read more
A tudatos tudatalatti

A tudatos tudatalatti

01 April 2023

Azt, hogy hogyan látjuk a világot sok minden befolyásolja. A munkahelyünkön például az iparág, irodai környezet, vállalati kultúra. Ezek nem „választható” tényezők, de hogy milyen hitrendszer, értékek, viselkedési mechanizmusok, szempontok szerint működünk, azt megválaszthatjuk. Ehhez nagyfokú önismeret és tudatosság szükséges, amelyet nagyon sokan egész életük során nem sajátítanak el és „választás” helyett csak „reagálnak”. Ők nincsenek tisztában azzal, hogy tudatalattijuk irányítja őket. Minták, szokások alapján csak reagálnak a környezetükre, pedig mi magunk is alakíthatjuk, kik vagyunk, kik szeretnénk lenni.
 

Read more
Az ideális munkatárs

Az ideális munkatárs

30 April 2023

Az utóbbi években jelentősen megváltozott az üzleti élet, így a munkatársak kéresése és kiválasztása is. Sok állásinterjú online zajlik, és a megállapodás és az onboarding is digitálisan történik. Olyan jelöltek kapják meg a pozíciót, akik alkalmazkodni tudnak a változásokhoz. Ők remekül működnek a digitális térben, kíváncsiak az újításokra és szívesen használják őket, és hatékonyan managelnek csapatokat online. Azonban ők valóban annyira mások lennének, mint akiket régen kerestek a cégek?
 

Read more
Elbocsájtottak? – Ezzel a mindsettel keress új állást!

Elbocsájtottak? – Ezzel a mindsettel keress új állást!

02 June 2023

Gazdasági válság idején nem meglepő, hogy sok az elbocsájtás. Azonban az egyén számára mindenképpen megterhelő a helyzet, abban az esetben is, ha látszólag logikus rá a magyarázat. Ki ne kezdene magában, tapasztalatában, képességeiben kételkedni egy ilyen helyzetben. Sok féle érzés kavaroghat benned, sokk, aggódás, félelem, harag vagy akár szégyen. Talán úgy érzed, az a legjobb gyógyír, ha azonnal elkezdesz új munkát keresni, amelyre pénzügyi okokból lehet, hogy valóban szükséged is van. Azonban érdemes előtte alaposan feldolgozni az érzéseidet, hogy ismét magabiztosan tudj állásinterjúkra menni. A következő 5 stratégiával negatív lelkiállapotodat pozitívvá változtathatod.
 

Read more
ChatGPT a kiválasztási folyamatban?

ChatGPT a kiválasztási folyamatban?

03 July 2023

Manapság sokat hallani a ChatGPT előnyeiről. Olyan szakmákban is hasznosnak bizonyul, ahol igen fontos az emberi tényező. Ilyen például a toborzás, kiválasztás, amikor a cégek új kollégát szeretnének felvenni. De vajon teljesen helyettesíthető az ember, ill. ha nem, milyen részfeladatok során lehet hatékony a mesterséges intelligencia? Izgalmas megnézni, hogy a ChatGPT mit mond saját magáról ezzel kapcsolatban.

Read more
E hónapban szabadságoltuk magunkat...

E hónapban szabadságoltuk magunkat...

01 August 2023

...hogy szeptembertől megújult lendülettel, kipihenve, inspirálódva, további izgalmas témákkal térhessünk vissza Hozzátok.  

Read more
Az előléptetés mumus

Az előléptetés mumus

04 September 2023

Előléptetést kérni szinte mindig stresszes, mert sebezhetővé tesz. Azonban, ha úgy gondolod, hogy készen vagy a magasabb pozícióra, elkerülhetetlen, hogy beszélj a főnököddel. A következő kérdések megválaszolásával tudni fogod, mikor vagy készen és is mi az, amit pontosan szeretnél.
 

Read more
Konfliktuskezelés a csapatodban

Konfliktuskezelés a csapatodban

07 November 2023

Egy tökéletes világban a csapatod egy összetartó egység, ahol mindenki jól kijön egymással és támogatja a másikat. A valóságban azonban vezetőként gyakran a „békefenntartó” szerepében találhatod magadat, amikor a csapatod tagjai között konfliktus adódik. Attól, hogy esetleg ignorálod a konfliktust, még nem fog elmúlni. Viszont ha azt megfelelő stratégiával hatékonyan menedzseled, javulni fog a munkahelyi morál és mind az egyéni, mind pedig a csapat teljesítmény növekedni fog.
 

Read more
Az empátia hatalma

Az empátia hatalma

01 December 2023

A Time Magazin tanulmánya szerint az Y generáció az „én generáció”.  A 1981 és 1996 között születettek több nárcisztikus és énközpontú jellemvonást mutatnak, mint az előző generációk. A cikk szerint az Y generáció annyira sok dicséretet kapott gyerekkorában a részvételért, hogy ma 40%-uk azt gondolja, hogy teljesítményüktől függetlenül két évente jár nekik az előléptetés. Más tanulmányok azt is kimutatták, hogy az Y generáció kevesebb szimpátiát mutat és kevesebbet törődik a hátrányos helyzetűekkel.

Mivel az Y generáció az egyik legnagyobb korcsport és a munkaerőpiacon is jelentős számban vannak jelen, nem lehet őket figyelmen kívül hagyni. Sok ember csak magára, vagy szűk környezetére koncentrál és úgy tűnik, hogy a társadalomból általánosságban hiányzik az empátia. Elég csak néhány Facebook kommentet megnézni például. Pedig az empátia az intelligencia, az érzelmi intelligencia része.
 

Read more
2024-ben munkahelyet váltanál? – Így tervezd meg!

2024-ben munkahelyet váltanál? – Így tervezd meg!

03 January 2024

Ha 2024-ben célod a munkahely-, vagy akár karrierváltás kizárólag az önéletrajzod, LinkedIn profilod és motivációs leveled frissítése nem lesz elegendő a sikerhez. Érdemes például az időzítésre, a fő motivációd megtalálására, céljaid, erősségeid és gyengeségeid meghatározására, eddig elért eredményeid beazonosítására és kapcsolati hálod feltérképezésre is időt szánnod.
 

Read more
Hiányosságaid a sikered útjában

Hiányosságaid a sikered útjában

01 February 2024

Ha sikeres vezető vagy, aki gyorsan haladt előre a ranglétrán, elképzelhető, hogy ezt úgy tudtad elérni, hogy közben maradtak olyan fejlesztendő területek, viselkedések, szokások, vakfoltok, amelyek befolyásolják a teljesítményedet és azt, ahogyan a csapatodat vezeted. Még a legsikeresebb vezetőnek is lehetnek olyan hiányosságai, amelyek a további előmenetele útjában állnak.
Vajon melyek lehetnek azok a területek, amelyekkel nem vagy tisztában és rontják az eredményességedet és a személyes kapcsolataidra is negatív hatással vannak?
 

Read more
Karrierváltáson gondolkodsz? Ezeket a kérdéseket válaszold meg!

Karrierváltáson gondolkodsz? Ezeket a kérdéseket válaszold meg!

01 March 2024

A karrierváltás alapos megfontolást, önismeretet és felkészülést igényel. Csábító lehet fejest ugrani a váltásba, amikor épp tele van a hócipőd a jelenlegi munkahelyeddel vagy kapsz egy „soha vissza nem térő” állásajánlatot, azonban egyáltalán nem biztos, hogy hosszú távon jól döntesz. Hogyan lehet tisztán látni ebben a helyzetben, hogy a váltás tényleg megfelelő-e a számodra?

Read more
Gaslighting a munkahelyen

Gaslighting a munkahelyen

03 April 2024

A gaslighting jelenségével sok helyen találkozhatunk. Előfordulhat a politikai életben, családtagok, például testvérek között vagy szülő-gyerek kapcsolatban, párkapcsolatban és a munkahelyünkön is. A gaslighting az érzelmi manipuláció, pszichológiai abúzus egyik fajtája, amikor ennek elszenvedője egy idő után megkérdőjelezi a történteket, saját véleményt és emlékezőképességet, és elkezd kételkedni saját épelmélyűségében. Nagyon könnyen bele lehet csúszni ebbe a helyzetbe, felismerni és kikeveredeni belőle viszont nehéz.
 

Read more
Social Media mint hatékony álláskeresési eszköz

Social Media mint hatékony álláskeresési eszköz

02 May 2024

Legtöbbünk magánélete során használja a social mediát, páldául Facebookot, LinkedInt, Instát, de a social media sokkal több tud lenni annál, mint hogy a nyári fotóinkat osszuk meg a barátainkkal, vagy hogy eladjuk a kinőtt babaruhát. A cégek nagy része használja a social mediát, amikor új alkalmazottat szeretne felvenni: itt hirdeti meg az állást vagy megnézi a leendő új munkatárs profilját. Álláskeresőként is érdemes használni ezt a platformot. Nemcsak állásokat találhatunk itt, hanem használhatjuk networkingre, megoszthatjuk ismerőseinkkel az állásváltásra való nyitottságunkat és építhetjük a személyes brandünket.
 

Read more

Newsletter


Sign up for the latest career boost ideas!


ContactAdrienn Dankó ACC

Career re-design specialist,
ICF member Business coach

+36 70 310 82 59
adrienn.danko@klc.co.hu

https://www.linkedin.com/in/adrienn-danko-55023a1

21/b Hollán Ernő str, 1136 Budapest, Hungary