A home office és én

A home office és én

2020. Március 31.

A jelenleg kialakult helyzetben sok szó esik a home office-ról. Az előnyei miatt sokak által mindig is vágyott lehetőség volt, de vajon valóban olyan „felhőtlen boldogságot” jelent, mint amilyennek hisszük? Hát, nem is tudom...  Nekem  sok munkámba, önelemzésbe és változtatásba került, hogy jó legyen itthonról dolgozni.

Tovább
Te milyen régi-új vezető vagy?

Te milyen régi-új vezető vagy?

2020. Június 04.

Mostanában sokszor teszem fel a kérdést, milyen lesz a munkahelyi világunk a járvány után, hogyan fogunk dolgozni, milyenek lesznek a régi-új sikeres vezetők, mely vezetői készségek fognak kisebb, és melyek nagyobb hangsúlyt kapni. Biztos válaszaim nincsenek, de valamiféle irány talán látszik.
 

Tovább
„Hogyan ne vezess home office-ban” kisokos

„Hogyan ne vezess home office-ban” kisokos

2020. Szeptember 01.

Előző blog bejegyzésemben már megtalált a kontroll témája, és most egy másik aspektusból ismét találkoztam vele. Úgy látszik, dolgunk van egymással.

Az elmúlt hónapokban több coach kollégával beszélgettem és szinte mindegyikünk ugyan arra a megállapításra jutott. Ez idáig igen változatos témákon dolgoztunk főként multinacionális és KKV cégeknél dolgozó ügyfeleinkkel, azonban most, a home office szép(?) új világában, a coacheek jelentős részét egy téma szólítja meg: állás- vagy karrierváltás. Karrierváltást támogató szakemberként talán örülhetnék ennek, azonban nem ennyire egyértelmű a helyzet.
 

Tovább
Álláskeresés, kapcsolati háló, ciki...

Álláskeresés, kapcsolati háló, ciki...

2020. Szeptember 30.

Az utóbbi időben jelentősen megnövekedett a karrier tanácsadásaim száma. Mit takar a karrier tanácsadás? Figyelemfelkeltő CV megírását, a tömegből kitűnő LinkedIn profil kialakítását, akár a legfurcsább állásinterjú kérdésekre adandó „jó” válaszok átbeszélését, a fizetési igény meghatározását és persze ennek az írásnak a témáját, hogy hol is keressük (a leghatékonyabban) azt a bizonyos álomállást.

 

Tovább
Önéletrajzot írni mindenki tud, vagy mégsem?

Önéletrajzot írni mindenki tud, vagy mégsem?

2020. November 03.

Ha az álláskeresés kapcsán sokat hallom, hogy ezt mindenki meg tudja csinálni, akkor az önéletrajzírást illetően még többször. Mert mi lehet ebben a nagy ügy? Hacsak nem pályakezdő vagy, egyszer régen már te is írtál egy CV-t, azt csak fel kell frissíteni egy kicsit. A Google számtalan találatot dob ki, milyen egy „jó” önéletrajz, rengeteg stílus, sablon van fent a neten, és a feltöltött adatokból különböző CV író programok el is készítik az önéletrajzodat. Sőt, megkérheted a barátodat, hogy küldje át az övét, amivel a múltkor megkapta azt a csodás állást. Neked csak ki kell tölteni a rád vonatkozó részekkel és már kész is!
Mit veszítesz így?

Tovább
Mi a kockázata annak, ha téged vesznek fel a pozícióra?

Mi a kockázata annak, ha téged vesznek fel a pozícióra?

2020. December 01.

Egyik ügyfelem a következő problémával érkezett hozzám nemrég. „Valamit nem jól csinálok az álláskeresés során. Sok állást megpályázok, behívnak állásinterjúkra, azonban a második körös interjúkra szinte soha nem jutok el.  Pedig a karrierem során már jó pár alkalommal interjúztam, én magam is sokakat interjúztattam, tudom, mit, hogyan kell csinálni.” Mikor átbeszéltük a „mit, hogyant”, a következőkre derült fény: az állásváltással kapcsolatos motivációjaként azt fogalmazta meg, nem szeret együttdolgozni jelenlegi főnökével, amikor a munkatapasztalatáról kérdezték felsorolta a különböző pozícióiban elvégzett feladatait, és amikor például azt kérdezték tőle, hogyan kezeli a kudarcot, elmondta, hogy mivel maximalista ember, nagyon nehezen viseli.
Első ránézésre úgy tűnhet, rendben vannak ezek a válaszok, de ezeknél sokkal jobb válaszokat is lehet adni.

Tovább
Karrier tanácsadás, karrier coaching (és egy kis terápia…)

Karrier tanácsadás, karrier coaching (és egy kis terápia…)

2021. Január 04.

Coachként és tanácsadóként sokszor tapasztalom, hogy nagy a kavarodás ezzel a két fogalommal kapcsolatban. A tanácsadást talán sokan ismeritek, a coachingot azonban nehezebb definiálni és azt hiszem, ez is azok közé a dolgok közé tartozik, amit ha az ember nem próbál ki, nem kaphat róla teljes képet.
 

Tovább

Hírlevél


Iratkozz fel a legfrissebb karrier ötletekért!


KapcsolatDankó Adrienn

Karrier újratervezési specialista,
Business coach (ICF tag)

+36 70 310 82 59
adrienn.danko@klc.co.hu

1136 Budapest, Hollán Ernő utca 21/b