A home office és én

A home office és én

31 March 2020

A jelenleg kialakult helyzetben sok szó esik a home office-ról. Az előnyei miatt sokak által mindig is vágyott lehetőség volt, de vajon valóban olyan „felhőtlen boldogságot” jelent, mint amilyennek hisszük? Hát, nem is tudom...  Nekem  sok munkámba, önelemzésbe és változtatásba került, hogy jó legyen itthonról dolgozni.

Read more
Te milyen régi-új vezető vagy?

Te milyen régi-új vezető vagy?

04 June 2020

Mostanában sokszor teszem fel a kérdést, milyen lesz a munkahelyi világunk a járvány után, hogyan fogunk dolgozni, milyenek lesznek a régi-új sikeres vezetők, mely vezetői készségek fognak kisebb, és melyek nagyobb hangsúlyt kapni. Biztos válaszaim nincsenek, de valamiféle irány talán látszik.
 

Read more
„Hogyan ne vezess home office-ban” kisokos

„Hogyan ne vezess home office-ban” kisokos

01 September 2020

Előző blog bejegyzésemben már megtalált a kontroll témája, és most egy másik aspektusból ismét találkoztam vele. Úgy látszik, dolgunk van egymással.

Az elmúlt hónapokban több coach kollégával beszélgettem és szinte mindegyikünk ugyan arra a megállapításra jutott. Ez idáig igen változatos témákon dolgoztunk főként multinacionális és KKV cégeknél dolgozó ügyfeleinkkel, azonban most, a home office szép(?) új világában, a coacheek jelentős részét egy téma szólítja meg: állás- vagy karrierváltás. Karrierváltást támogató szakemberként talán örülhetnék ennek, azonban nem ennyire egyértelmű a helyzet.
 

Read more
Álláskeresés, kapcsolati háló, ciki...

Álláskeresés, kapcsolati háló, ciki...

30 September 2020

Az utóbbi időben jelentősen megnövekedett a karrier tanácsadásaim száma. Mit takar a karrier tanácsadás? Figyelemfelkeltő CV megírását, a tömegből kitűnő LinkedIn profil kialakítását, akár a legfurcsább állásinterjú kérdésekre adandó „jó” válaszok átbeszélését, a fizetési igény meghatározását és persze ennek az írásnak a témáját, hogy hol is keressük (a leghatékonyabban) azt a bizonyos álomállást.

 

Read more
Önéletrajzot írni mindenki tud, vagy mégsem?

Önéletrajzot írni mindenki tud, vagy mégsem?

03 November 2020

Ha az álláskeresés kapcsán sokat hallom, hogy ezt mindenki meg tudja csinálni, akkor az önéletrajzírást illetően még többször. Mert mi lehet ebben a nagy ügy? Hacsak nem pályakezdő vagy, egyszer régen már te is írtál egy CV-t, azt csak fel kell frissíteni egy kicsit. A Google számtalan találatot dob ki, milyen egy „jó” önéletrajz, rengeteg stílus, sablon van fent a neten, és a feltöltött adatokból különböző CV író programok el is készítik az önéletrajzodat. Sőt, megkérheted a barátodat, hogy küldje át az övét, amivel a múltkor megkapta azt a csodás állást. Neked csak ki kell tölteni a rád vonatkozó részekkel és már kész is!
Mit veszítesz így?

Read more
Mi a kockázata annak, ha téged vesznek fel a pozícióra?

Mi a kockázata annak, ha téged vesznek fel a pozícióra?

01 December 2020

Egyik ügyfelem a következő problémával érkezett hozzám nemrég. „Valamit nem jól csinálok az álláskeresés során. Sok állást megpályázok, behívnak állásinterjúkra, azonban a második körös interjúkra szinte soha nem jutok el.  Pedig a karrierem során már jó pár alkalommal interjúztam, én magam is sokakat interjúztattam, tudom, mit, hogyan kell csinálni.” Mikor átbeszéltük a „mit, hogyant”, a következőkre derült fény: az állásváltással kapcsolatos motivációjaként azt fogalmazta meg, nem szeret együttdolgozni jelenlegi főnökével, amikor a munkatapasztalatáról kérdezték felsorolta a különböző pozícióiban elvégzett feladatait, és amikor például azt kérdezték tőle, hogyan kezeli a kudarcot, elmondta, hogy mivel maximalista ember, nagyon nehezen viseli.
Első ránézésre úgy tűnhet, rendben vannak ezek a válaszok, de ezeknél sokkal jobb válaszokat is lehet adni.

Read more
Karrier tanácsadás, karrier coaching (és egy kis terápia…)

Karrier tanácsadás, karrier coaching (és egy kis terápia…)

04 January 2021

Coachként és tanácsadóként sokszor tapasztalom, hogy nagy a kavarodás ezzel a két fogalommal kapcsolatban. A tanácsadást talán sokan ismeritek, a coachingot azonban nehezebb definiálni és azt hiszem, ez is azok közé a dolgok közé tartozik, amit ha az ember nem próbál ki, nem kaphat róla teljes képet.
 

Read more
A fejvadász - nem a Szárnyas…

A fejvadász - nem a Szárnyas…

01 February 2021

2005 óta foglalkozom fejvadászattal, egész pontosan vezetőkiválasztással. Nem, nem közveszélyes körözött bűnözőket vadászok le jó pénzért, hanem közép- és felsővezetőket keresek leginkább multinacionális cégek számára. Itt máris szeretnék eloszlatni egy tévhitet: a fejvadász nem álláskeresőknek segít állást találni, hanem cégeknek segít megtalálni a legmegfelelőbb új munkatársat. Akkor mégis miért jó Neked, ha ismersz fejvadászt?

Read more
Bátor énmárkázás coachinggal

Bátor énmárkázás coachinggal

01 March 2021

Minden vezetőnek van egy saját énmárkája, amelyen keményen dolgozott, hogy figyelemfelkeltő legyen. De mi van akkor, amikor meg akarod változtatni a magadról kialakított képet?

Read more
Bakot lőni tudni kell

Bakot lőni tudni kell

01 April 2021

Ahányan vagyunk, annyi féle módon látunk egy-egy helyzetet. Nincs ez másként a hibázás feldolgozásával sem. Az eltérések abból eredhetnek a munkahelyen, hogy az eredményeket máshogy látod vezetőként és máshogy látja a beosztottad. Ami a beosztottad számára megfelelő, az szerinted további munkát igényelhet.  A csapatod tagjai szintén más-más módon kezelhetik a hibázását.  A különbségek mind a két esetben oda vezethetnek, hogy ez eltérő kudarc kezelési stratégiák akadályozhatják a sikeres karrier út kialakítását. Így elengedhetetlen, hogy a vezetőként kiismerd magad a hibázók típusai között és kezelni tudd őket, akár alárendelt, akár mellérendelt munkahelyi kapcsolatokról van szó.
 

Read more
Éjjeli halogatás

Éjjeli halogatás

03 May 2021

Az időgazdálkodás témája fontosabb, mint valaha.  A járványhelyzetben egyszerre próbálunk megfelelni a munkahelyünkön vagy a saját cégünkben, anyaként, apaként, felességként, férjként, a gyermekünk tanítójaként és még számos egyéb szerepben. Kulcsfontosságú, hogy jól beosszuk a nap 24 óráját, főként, ha azt szeretnénk, hogy magunkra, töltődésre is jusson idő. Azonban az énidőt könnyű összekeverni a halogatással, illetve annak egy izgalmas, nekem ez idáig ismeretlen fajtájával, a „revenge bedtime proscrastination”-nel. 
 

Read more
Azért élsz, hogy dolgozz, vagy azért dolgozol, hogy élj?

Azért élsz, hogy dolgozz, vagy azért dolgozol, hogy élj?

02 June 2021

Ha azért élsz, hogy dolgozz, a szenvedélyed megszállottságba fordulhat át, túl sok időt és energiát töltesz a munkáddal és a munka-magánélet egyensúlyod felborul. Ha azért dolgozol, hogy élj, elmulasztod az elégedettség, kiteljesedés érzését, amelyeket egy értékes és jelentőségteljes karrier út kínálni tud.
Az ideális munka-magánélet egyensúly megteremtése nemcsak arról szól, hogy jól osztod be az idődet, hanem arról is, hogy a fókuszodat, az energiádat is megfelelően allokálod.
 

Read more
Hogy vagy? - Jól.

Hogy vagy? - Jól.

01 July 2021

Amikor megkérdezem az ügyfeleimet, hogy vannak, sokszor érkezik a fenti válasz. Ezt egyrészt betudom a rohanó világunknak, másrészt azonban sokunknak nincsenek megfelelő szavai az érzéseink kifejezésére. Az érzelmeink pontos meghatározásának a képessége az érzelmi intelligenciánk (EQ) része. Egy neves amerikai executive coach 850! szót (érzéseket, hangulatokat, szomatikus tüneteket) gyűjtött össze arra, hogy meg tudjuk fogalmazni, hogy vagyunk.
 

Read more

Newsletter


Sign up for the latest career boost ideas!


ContactAdrienn Dankó 

Career re-design specialist,
ICF member Business coach

+36 70 310 82 59
adrienn.danko@klc.co.hu

https://www.linkedin.com/in/adrienn-danko-55023a1

21/b Hollán Ernő str, 1136 Budapest, Hungary